Anne-Marie Broeders

Senior adviseur
T +31 (0)20 7059 304
abroeders@dsp-groep.nl

Anne-Marie werkt bij DSP-groep als adviseur en onderzoeker en zet haar kwaliteiten vooral in op preventief jeugdbeleid, jeugdzorg en de justitiële jeugdketen.

Deze werkvelden zijn momenteel erg in beweging en is het de uitdaging om jeugd en gezin echt centraal te stellen. Iedereen is het wel eens over dat uitgangspunt, maar er zijn nogal wat belemmeringen: organisatiebelangen, politieke agenda’s, financiering en verantwoording. Hoe zorg je er voor dat jeugd en gezin in één keer de hulp krijgen die ze nodig hebben en zo lang en frequent als nodig is? De decentralisatie van de jeugdzorg naar gemeenten biedt een kans om dit goed te organiseren. Maar de bezuinigingsslag die overal overheen gaat, maakt de puzzel ingewikkeld. Iedereen wordt uitgedaagd creatief te zoeken naar nieuwe manieren van werken die geld besparen en waarmee bezuinigingen kunnen worden gecompenseerd. Dit geeft ook openingen voor verbetering van de kwaliteit en samenhang in het aanbod. Anne-Marie zet haar kennis en ervaring in om daar aan bij te dragen.

Competenties
Anne-Marie is analytisch en resultaatgericht, nieuwsgierig en communicatief, verbindt abstracties en praktijk, heeft veel inhoudelijke kennis – vooral van de aansluiting tussen het preventieve veld en geïndiceerde jeugdzorg - en inzicht in processen. Door haar ruime beleids- en onderzoekservaring en pragmatische blik kan ze vraagstukken op verschillende niveaus in samenhang bekijken en aan elkaar verbinden. Daar ligt haar kracht.

Loopbaan
Het thema jeugd loopt als een rode draad door Anne-Marie's loopbaan. Anne-Marie begon in 1997 bij Soa Aids Nederland, waar ze zich richtte op het ontwikkelen van methodieken en campagnes rondom jongeren en veilige seks. Na een uitstapje in de p.r. & communicatie werkte ze vanaf 2003 als adviseur bij K2, Brabants Kenniscentrum Jeugd, onder meer op de thema’s jeugdbeleid en jeugdzorg, jeugdwerkloosheid, diversiteitbeleid en jeugdprostitutie. Anne-Marie studeerde communicatiemanagement en volgde daarna een opleiding tot trainer aan de hogeschool van Rotterdam. Daarnaast deed ze jarenlang vrijwilligerswerk bij een Jongeren Informatie Punt.

Medewerkers Functie
< | 1 | 2 | >