Pitch inclusieve buurtschouw

Op dinsdag 11 december geeft DSP-onderzoeker Randy Bloeme een pitch over de inclusieve buurtschouw op de CCV-bijeenkomst ‘Straatintimidatie, samen de grenzen verkennen’.

Straatintimidatie gaat over (seksuele) intimidatie, discriminatie en onveiligheidsgevoelens in de openbare ruimte. Angst voor straatintimidatie en daadwerkelijk slachtofferschap kunnen grote gevolgen hebben voor de persoonlijke vrijheid.

Vorig jaar ontwikkelde DSP-groep voor de gemeente Amsterdam in het kader van de  ‘Aanpak Straatintimidatie’ van de gemeente Amsterdam de inclusieve buurtschouw. Dit is een omgevingsgerichte benadering om meer informatie te krijgen over straatintimidatie in de buurt, maar ook om directe maatregelen te kunnen nemen en buurtbewoners, kwetsbare groepen, professionals en instanties met elkaar in gesprek te krijgen.

Huidige schouwen in Amsterdamse stadsdelen

Ook dit jaar wordt de schouw in enkele stadsdelen uitgevoerd. Hoe gaat dat in z’n werk? Lees hier meer over de inclusieve buurtschouw straatintimidatie.

Informatie bijeenkomst CCV 11 december

Er zijn geen kosten voor deelname aan de bijeenkomst en er zijn nog plekken over.

Wilt u meer weten over het programma van de CCV-bijeenkomst op dinsdag 11 december of wilt u zich aanmelden? Ga dan naar de website van het CCV.

Informatie aanpak straatintimidatie gemeente Amsterdam

Lees hier meer over de aanpak van straatintimidatie door de gemeente Amsterdam op hun website.

Wilt u meer weten over de inclusieve buurtschouw straatintimidatie?

Neem (vrijblijvend) contact op met Randy Bloeme.