Conferentie 19 maart 2019

Vandaag, op 19 maart 2019 vindt de International Conference on Early Detection of Radicalization and Networking plaats in Tallinn, Estland. Genodigden zijn deelnemers van de EU Member State law enforcement authorities.

Paul van Soomeren verzorgt de kick-off met een presentatie over radicalisering en terrorisme en zal in het discussiepanel plaatsnemen om te discussiĆ«ren over de vraag: Radicalisering – probleem of fenomeen?

Best practices delen

Het doel van de conferentie is om best practices over vroegsignalering van radicalisering, preventie en netwerken binnen de de Europese Unie te delen. De onderwerpen zijn:

  • Radicalisering in zijn algemeenheid
  • Preventieve maatregelen en netwerken binnen internationale praktijken
  • Actuele cases en geleerde lessen

Elk onderdeel bestaat uit presentaties, gevolgd door een paneldiscussie die geleid wordt door de experts in het veld. Sprekers uit Nederland, Finland, Belgiƫ en Engeland delen hun ervaringen. Onder andere wordt er een verhaal gedeeld over de terroristische actie op het vliegveld van Brussel door een politieagent die als een van de eersten ter plekke aanwezig was en zo zijn geleerde lessen deelt.

DARRA

De conferentie werd georganiseerd binnen het het kader van ‘Detection and Response to radicalization appearances’ (DARRA), een project dat in 2016 werd gelanceerd. Tijdens de implementatie van het project werd een evaluatiegids voor wetshandhaving gemaakt om handvatten te hebben bij een mogelijke dreiging van radicalisering. En er werd een handboek gemaakt voor lokale overheden om hen te adviseren over hoe je de eerste signalen van radicalisering kunt herkennen.

Op de conferentie worden de uitkomsten op hoofdlijnen gepresenteerd.

Meer weten over de conferentie?

Neem dan vrijblijvend contact op met Paul van Soomeren. Hij vertelt u er graag meer over.