Steun

Naast het op 15 april aangekondigde steunpakket van 300 miljoen door de regering, hebben veel culturele instellingen meer hulp nodig. ‘Bewaar je ticket, en geniet later; verschillende brancheorganisaties roepen op om reeds gekochte tickets te behouden en instellingen te steunen via een voucherregeling, voor bezoeken na de maatregelingen. Wij onderschrijven dit ten zeerste, doen mee en kijken wat langer uit naar dan normaal. Zo vlak voor het weekend een update in het teken van dansen en clubs, direct beschikbaar vanuit thuis.

Dans

Dansers van het Nederlands Dans Theater werken (ook) thuis en hebben een prachtige compilatie gemaakt, daarnaast komt op hun site regelmatig nieuw beeldmateriaal online. Het Scapino Ballet organiseert elke maandag een livestream met een introductie op beelden uit hun archief. Geïnspireerd? De Nationale Opera en Ballet geeft via hun Youtube-kanaal balletlessen voor iedereen. Zeker handig voor thuiswerkende ouders die indruk willen maken op hun TikTokkende kinderen. Bij twijfels over 1,5-meter- dansen wijzen we je graag op dit filmpje van studenten van de Academie voor Theater en Dans.

Clubs

Vanuit verschillende clubs zijn livesessies te bekijken of te luisteren zoals in Radio Radio en Garage Noord in Amsterdam. Pip in Den Haag geeft daarnaast wekelijkse updates in de Grote Quarantaine Show, evenals Bird in Rotterdam met Birdtv, zo blijf je toch een beetje op de hoogte. Tivoli Vredenburg in Utrecht is in de archieven gedoken en maakt wekelijks een selectie, bij deze alvast een tip van ons.

Heb je opmerkingen of tips wat betreft het culturele aanbod in tijden van Corona?

Laat het Yan Crabbendam weten, hij hoort graag van je.