Voor de makers

  • Het Amsterdams Fonds voor de Kunsten heeft sinds 14 april een snelloket voor aanvragen voor nieuwe Amsterdamse Kunstprojecten die direct inspelen op de Coronacrisis, zowel online als offline initiatieven.
  • NL Filmfonds heeft met steun van Netflix een steunfonds voor acute knelpunten bij getroffen producties, zonder dat bijdragen voor toekomstige projecten onder druk komen te staan. Producenten kunnen nu een aanvraag doen wanneer een filmproductie of high-end serie, die door het Fonds in de realisering is gesteund, door de effecten van COVID-19 direct getroffen is in de preproductie, productie of postproductie.
  • ArtEZ hogeschool voor de kunsten heeft voor haar alumni en alle andere zzp’ers in de kunst- en cultuursector een handig overzicht van antwoorden op veel gestelde vragen die gaan over cultuur en werken in de cultuursector in tijden van Corona.
  • PMP (Paradiso Melkweg Productiehuis) geeft in deze onzekere tijden gratis advies aan jonge muzikale makers en doen dit via een gratis online consult.
  • Tot slot een oproep aan alle mensen die werkzaam zijn in de sector.

Cultuurtips van….

We krijgen veel tips binnen van collega’s. Deze week de tips van onze collega Daniëlle:

Muziektips

De gevel van Paradiso in Amsterdam hangt normaal vol met posters met het programma van de komende maand. Nu biedt Paradiso deze ruimte aan voor exposities. Daarnaast doet Paradiso uiteraard ook aan livestreams en krijgt het reguliere programma vanaf september steeds meer vorm, dus ga vooral kijken en kopen.

Theatertips

  • De voorstelling ‘Onze Straat’ van Het Nationale Theater
  • ‘Toen wij de tijd hadden’ een online dramaserie over het leven dat doorgaat in tijden van isolatie. Volledig vanuit huis gemaakt.
  • De Corona Snooze-video’s, in samenwerking met acteur Mike Weerts en artiesten uit heel Nederland deelt Het Zuidelijk Toneel elke ochtend een video van 9 minuten.

Museumtips

Heb je opmerkingen of tips wat betreft het culturele aanbod in tijden van Corona?

Laat het Yan Crabbendam weten, hij hoort graag van je.