Kick-off EK Vrouwenvoetbal 2017

Deze week bezoekt Ineke de eerste oefeninterland van het Nederlands vrouwenvoetbalelftal de OranjeLeeuwinnen. De OranjeLeeuwinnen spelen vrijdag 7 april tegen Frankrijk in het station Galgenwaard  in Utrecht, precies 100 dagen voordat de EK Vrouwenvoetbal (WEURO 2017) begint.

Maatschappelijke meerwaarde WEURO 2017

Samen met collega’s werkt Ineke aan een onderzoek naar de maatschappelijke meerwaarde van WEURO 2017. DSP-groep evalueert en monitort in opdracht van Stichting WEURO 2017 de side-events die door WEURO 2017 in de zeven speelsteden Breda, Deventer, Doetinchem, Enschede, Rotterdam, Tilburg en Utrecht worden georganiseerd.

WEURO 2017

Onderzoek spin-off

Het doel van het onafhankelijke monitoronderzoek door DSP-groep is het onderzoeken van de maatschappelijke spin-off van de interventieprogramma’s die WEURO 2017 heeft uitgerold in het kader van de EK Vrouwen. We analyseren of aan de gestelde doelen en verwachtingen op het gebied van ‘gezondheid en vitaliteit’, ‘participatie en cohesie’ en ‘imago en identiteit’ wordt voldaan en welke bevorderende en belemmerende factoren een rol spelen. Daarnaast adviseren we de stichting waar nodig.

Naast het bezoeken van de oefeninterland, een masterclass, de Fanzone en allerlei activiteiten die door speelstad Utrecht georganiseerd worden rondom de wedstrijd, spreekt Ineke deze week met de projectleiders van de 7 speelsteden, met bezoekers van de activiteiten en met andere betrokkenen.

Ga hier naar de facebookpagina van de OranjeLeeuwinnen.

Meer weten over de de maatschappelijke meerwaarde van WEURO 2017 of over andere sportonderzoeken?

Neem dan vrijblijvend contact op met Ineke Deelen. Zij vertelt u er graag meer over.

Ineke Deelen Ineke Deelen