Onze stagiair Enno Wigger presenteerde op vrijdag 25 oktober 2019 zijn masterthese ‘Effect of nightlife noise on residents’ intentions to take action’. Oftewel, in hoeverre ondernemen bewoners actie als er ’s nachts geluidsoverlast is.

Hij kon uiteindelijk concluderen dat huiseigenaren geluidsoverlast als problematischer ervaren dan huurders. Daarnaast is de algemene tevredenheid over de buurt en woning een belangrijke factor die maakt of bewoners geluid in uitgaansgebieden als overlast ervaren of niet. Een opvallende bevinding van Enno is dat bewoners minder snel geneigd zijn in actie te komen of meldingen te maken van geluidsoverlast wanneer zij véél vertrouwen hebben in de gemeente. Minder vertrouwen in de gemeente leidde juist tot een hogere geneigdheid tot meldingen.

Enno behaalde met zijn colloquium een 8 voor zijn scriptie – met een 10 voor zijn statistische modellen! – en is daarmee een trotse Master of Science in de Behavioural, management and Social Sciences aan de Universiteit van Twente.

Tijdens zijn stage bij DSP-groep – van januari tot september 2019 liep hij vooral mee met projecten die te maken hebben met gedragsbeïnvloeding in de openbare ruimte. Hij werd begeleid door Randy Bloeme en Paul van Soomeren, die beiden vooral onderzoek doen naar sociale veiligheid in de openbare ruimte.

Op de foto feliciteert medebegeleider Randy Bloeme Enno Wigger met zijn prestatie. Daar hoorde natuurlijk een fles champagne bij namens alle collega’s van DSP!

Wilt u meer weten?

Wilt u meer weten over de scriptie van Enno Wigger? Mail of bel dan met Randy, hij vertelt er graag meer over!