Mijn naam is Iris Struick en ik ben momenteel bezig met mijn master Forensische Criminologie aan de universiteit Leiden. Hiervoor heb ik mijn bachelor Criminologie gehaald. Ook heb ik een minor in Kinderrechten en Forensische Jeugdzorg en een propedeuse Rechten gedaan.

Voor mijn afstudeertraject loop ik nu sinds een maand stage bij DSP. Ik ga mij voornamelijk bezighouden met het VIG in de BUURT onderzoek, waarbij vroegtijdig een gezinscoach wordt ingezet in multiprobleemgezinnen om zo de opvoedsituatie voor de kinderen binnen deze gezinnen te verbeteren en overlast in de wijk te verminderen. Ik ga hiervoor een planevaluatie uitvoeren en daarmee onderzoeken of er steun is te vinden in eerdere onderzoeken voor de manier waarop VIG in de BUURT haar doelen probeert te bereiken. Daarnaast zal ik ook in een aantal andere projecten op het gebied van jeugd en veiligheid wat ondersteunende werkzaamheden verrichten.

Ik ben bij DSP terecht gekomen doordat ik heel graag voor mijn scriptie een onderzoek wilde doen waarin mijn interesses in jeugdcriminaliteit en jeugdzorg samenkomen en ik denk dat ik met VIG in de BUURT daarvoor een perfect project heb gevonden. Via de website van DSP heb ik contact opgenomen met Paul Duijvestein over de mogelijkheden voor een afstudeerstage binnen DSP en hij heeft mij vervolgens gelinkt aan mijn stagebegeleider Wendy Buysse. Ik heb het tot nu toe erg naar mijn zin binnen DSP en hoop veel ervaring op te doen en een mooi onderzoek te kunnen verrichten!

Iris Struick

Wil je meer weten over het stageonderzoek van Iris?

Neem dan contact op met stagebegeleider Wendy Buysse. Zij staat je graag te woord.