Paul van Soomeren en Randy Bloeme van DSP-groep zullen op 25 juni a.s. acte de présence geven op de thema-bijeenkomst van CROW: Levende stad – Terrorismebestendige Buitenruimte.

Van risicobepaling naar maatregelkeuze

Er is al veel specialistische kennis beschikbaar op het terrein van terrorisme, maar veel van deze informatie is nog niet centraal samengebracht. Verschillende partijen bieden hulp bij verschillende fasen, van het inschatten van de dreiging tot het plaatsen van paaltjes, bankjes en hekken. Om een duidelijk beeld te krijgen van de behoeftes van gemeenten bij deze vraagstukken, organiseren CROW en de Stichting Veilig Ontwerp en Beheer (SVOB) een Levende Stad bijeenkomst om in kaart te brengen waar kennis en ondersteuning mist. Omdat veel gemeenten al zelfstandig kennis hebben ontwikkeld, is dit ook een uitstekende gelegenheid om elkaar te bevragen en ervaringen te delen.

Presentatie en workshop SVOB

Paul van Soomeren en Randy Bloeme zullen namens de SVOB (Stichting Veilig Ontwerp en Beheer) een presentatie verzorgen over de wijze waarop in Europa en wereldwijd gereageerd en gehandeld wordt na recente aanslagen en op welke alternatieve manieren terrorisme bestreden kan worden in de buitenruimte.

Verkennende notitie over ram raiders

Ter voorbereiding op een eerste verkenningssessie die CROW en SVOB organiseerden op 12 april 2018 in het kader van activiteiten op het gebied van Design Against Terrorism (DAT) maakten bestuursleden van de SVOB met Hein Stienstra een verkennende notitie over ram raiders (denk aan Berlijn, London, Barcelona, Stockholm, Nice, New York en Apeldoorn). In deze korte notitie staat de vraag centraal hoe we ram raiders kunnen stoppen, terwijl we toch een aantrekkelijke omgeving houden waar niet in bestuurlijke paniek overal betonblokken zijn neergekwakt.

Lees hier de verkennende notitie ‘Terrorismebestendig plannen, ontwerpen en beheren’ op de website van het SVOB.

Wanneer, Waar en Wat kost dat?

  • 25-06-2018
  • De Bazel (Stadsarchief Amsterdam), Vijzelstraat 32 Amsterdam
  • Gratis

Ga hier naar de website van CROW om meer te lezen en om u aan te melden.

Meer weten over terrorismebestendig plannen, ontwerpen en beheren?

Neem dan vrijblijvend contact op met Paul van Soomeren. Hij staat je graag te woord.

Paul van Soomeren Paul van Soomeren