Toolkit

Eric Lagendijk vulde samen met Hans van Egdom het projectleiderschap Regulering full contact vechtsporten in. Dat leidde onder meer tot de oprichting van de Nederlandse Vechtsportautoriteit die toeziet op de kwaliteit van de vechtsportsector. Recent heeft Eric de toolkit ‘Veilige vechtsportevenementen voor gemeenten’ voorgelegd aan het bestuur van de autoriteit. Het bestuur geeft het informatiepakket nu vrij aan evenementorganisatoren en gemeenten. De toolkit bevat onder meer een richtlijn met randvoorwaarden waar deze evenementen aan moeten voldoen.

Doel richtlijn

Deze richtlijn heeft tot doel om de kwaliteit van vechtsportgala’s te vergroten en te waarborgen, onder meer door duidelijke afspraken te maken tussen gemeenten en vechtsportsector. Het is voor alle partijen het beste als gemeenten en sector hier op eenzelfde wijze tegenaan kijken: met veiligheid, gezondheid, goed pedagogisch klimaat en kwaliteit als kernbegrippen.

De richtlijn is enerzijds bedoeld als checklist voor evenementorganisatoren (promotors, bonden) en anderzijds als toets voor gemeenten in het kader van het vergunningenbeleid. Wij raden alle gemeenten dan ook aan om deze richtlijn met bijbehorende informatie op te nemen in het lokale beleid, zodat een gemeente een evenementenvergunning toekent als de aanvrager voldoet aan de richtlijn.

De richtlijn is tot stand gekomen in overleg met NOC*NSF, vechtsportbonden, VNG, VSG, promotors en gemeenten.

Lees meer over de Vechtsportautoriteit op deze website.

Contact

Meer weten over deze handreiking?
Neem dan contact op met Eric Lagendijk, hij vertelt u er graag meer over.

Eric Lagendijk Eric Lagendijk