Kamerbrief minister Sander Dekker

De minister voor Rechtsbescherming, Sander Dekker, scherpt het veiligheidsbeleid in het gevangeniswezen aan. Hij heeft als onderdeel daarvan 3 miljoen euro structureel beschikbaar gesteld voor de strijd tegen smokkelwaar. Dat geld wordt onder meer geïnvesteerd in een verdubbeling van het aantal speurhonden en extra investeringen in hekwerk, netten en camera’s.

In zijn brief aan de Tweede Kamer kondigt hij ook nieuwe maatregelen aan om de invoer van smokkelwaar tegen te gaan en de veiligheid te verbeteren. Daarnaast informeert minister Dekker de Kamer over de voortgang van de reeds genomen maatregelen uit zijn visie op gevangenisstraffen.

Deze maatregelen zijn tevens een reactie op het onderzoeksrapport van de DSP-groep getiteld ‘Voortgezet crimineel handelen tijdens detentie: je gaat het pas zien als je het doorhebt’. Dit onderzoek werd door DSP-ers Aniek Verwest, Paul van Egmond, Wendy Buysse en Daniel Hofstra in opdracht van Politie en Wetenschap uitgevoerd.

Lees hier Kamerbrief en DSP-onderzoek

Meer weten?

Wil je meer weten over onderzoek naar voortgezet crimineel handelen tijdens detentie? Neem dan contact op met Aniek Verwst. Ze staat je graag te woord!