Achter elke opdracht die DSP uitvoert, zit een verhaal. Evelien Vos (schrijver en oud
DSP-er) gaat voor ons op zoek naar wat ons raakt in opdrachten, wat onze drijfveren zijn en welke bijzondere ontmoetingen we hebben. De negende in de serie:
 een portret van Noortje Dickhoff.

‘De eerste vijf jaar dat ik werkte, leek alles bijna vanzelf te gaan. Ik kon via een uitzendbureau waar een vriendin van mijn zus werkte, in een leuke klus in de gemeente Amsterdam beginnen en bleef van de ene in de andere opdracht rollen. Volgens mij was dat op een gegeven moment wel mijn imago: ‘Noortje is overal voor in’. Ik had altijd tijd en ik was altijd enthousiast. Later had ik als zelfstandige vooral detacheringsopdrachten en ondersteunde ik teams waarin de werkdruk te hoog lag. Mijn opdrachtgevers waren na afloop altijd positief en dat is natuurlijk fijn, maar ik wist niet of ik mezelf nog wel ontwikkelde. Of ik beter in iets werd.

Nadat ik ruim twee jaar geleden moeder werd, heb ik direct na mijn verlof nog acht maanden, full-time in een opdracht gewerkt. Daarna dacht ik: Ik ga eens even niks doen en bedenken wat een goede volgende stap is. Ik heb met heel veel mensen gepraat en op een gegeven moment sprak ik Aniek. Die zei na een uur: ‘Waarom kom je niet gewoon bij ons werken?’ Een jaar geleden ben ik bij DSP begonnen. Sommige mensen dachten dat ik meer zekerheid wilde, maar dat is het juist niet. Ik had voor mijn gevoel meer zekerheid als freelancer, dat ging al jaren goed, maar ik hoopte in een bureau met collega’s en projecten die ik van begin tot eind zou uitvoeren, meer te leren. Dat is wel gelukt. Ik ben mezelf dit jaar al twee keer goed tegen gekomen! (Lacht vrolijk, red.)

De komende tijd wil ik leren om beter na te denken voor ik ergens ‘ja’ op zeg en hiervoor wil ik meer uitgaan van waar ik goed in ben. Voordat ik bij DSP kwam dacht ik: ik wil meer inhoudelijk specialist op een thema worden, maar nu ik met een paar super inhoudelijke collega’s heb gewerkt, vraag ik me af of ik wel zo ben. Ik ben niet iemand die gaat Googlen als mijn fiets kapot is, als ik op vakantie ga of als ik een besluit moet nemen over tegels in de badkamer. Mijn fiets breng ik naar de fietsenmaker, ik mail een vriendin die vorig jaar in Slovenië is geweest en ik bel mijn vader over die tegels.

Zo gaat het ook ongeveer in de opdrachten die ik het leukst vind. In Den Haag ben ik implementatie coördinator Wvggz (Wet verplichte GGZ, red.) en moet ik ervoor zorgen dat de gemeente op 1 januari volgens deze wet werkt. We hebben een Wvggz-groepje binnen DSP waarmee we regelmatig ontwikkelingen in de wet doornemen en dat werkt fantastisch. Ik hoef niet zelf de wet door te ploegen, maar ik kan de kennis die ik in dat groepje opdoe vervolgens wel op het juiste moment inbrengen in Den Haag en ik merk dat mijn inhoudelijke adviezen serieus genomen worden. Misschien blijkt straks wel dat ik daar het best in ben; de juiste mensen met de juiste kennis op het juiste moment inschakelen. Dat klinkt als een echte adviseur hè?’

www.evelienvos.com

Meer weten?

Wil je meer weten over Noortje of over haar projecten bij DSP? Neem dan contact met haar op. Ze staat je graag te woord!