‘Afgelopen zomer heb ik door Frankrijk, Spanje en Portugal gereisd met mijn vriendin en onze twee dochtertjes van een en vier. Met een camper; twee maanden weg en vijfentwintig stops. Ons doel was meer tijd en lol met z’n vieren en dat is zeker gelukt. We zijn nog meer een gezin geworden, wat is er mooier dan dat?

Van een afstandje kon ik ook nog beter zien waar de lol in mijn werk zit. Dat zit in verschillende dingen. Voor een groot deel in de projecten die ik doe: op dit moment werk ik gedetacheerd voor de gemeente Amsterdam als projectleider raamprostitutie op de Wallen en denken we met verschillende belanghebbenden na over de toekomst van de functie van dit gebied. Willen we de Wallen met haar huidige functie behouden en de bijbehorende blowende, drinkende toeristen aantrekken? En zo niet, wat betekent dit onder andere voor de sekswerkers en de ramen? Een heel toffe klus want een super actueel en politiek gevoelig thema.

Dit boeit mij door de totaal andere werelden en denkwijzen waar ik in kan duiken en omdat dit spanningsveld een beroep doet op vaardigheden die ik graag inzet. Goed luisteren, belangen afwegen, knopen doorhakken en open communiceren. Daarbij merk ik dat het me sinds kort beter lukt om flexibeler te zijn. Voor de zomer kon ik, als ik overtuigd was van de kwaliteit van een bepaald stuk, heel hard balen als een opdrachtgever dit anders zag. Nu relativeer ik wat meer en verplaats ik me in het voortschrijdend inzicht van de opdrachtgever en lukt het gelijk om mee te denken vanuit de nieuwe situatie.

Een ander groot deel van mijn werkplezier zit in het feit dat ik sinds drieënhalf jaar deel uitmaak van het bestuur van DSP en dat we als vijf partners super goed op elkaar in gespeeld zijn. Niet alleen in een gezin, maar ook in een team gaat het om tijd en aandacht voor elkaar, daar hebben we echt in geïnvesteerd en dat doen we nog steeds. Ik vind het heel inspirerend om met z’n allen keuzes te maken en denk dat DSP de afgelopen jaren steeds meer op ons is gaan lijken. Op wat wij belangrijk vinden.

Wat dat is? De ontwikkeling van onze mensen en of zij ook lol hebben in wat zij doen. Als leidinggevende hoop ik het goede voorbeeld te geven, door de tijd te nemen als het te druk is bijvoorbeeld, en als partners hebben we tijdens de eerste lock-down heel bewust nagedacht wat we van onze mensen kunnen vragen. Zo hebben veel van onze collega’s jonge gezinnen en met kleine kinderen thuis is het onmogelijk om hetzelfde werk te leveren.

Meebewegen met veranderingen is wel een kunst hoor en ik vind het heel tof om te merken hoe flexibel en sociaal alle DSP’ers zijn. Daar heb ik echt bewondering voor en daar ben ik heel trots op!’

Paul van Egmond neemt de tijd

Contact opnemen met Paul van Egmond?

Bel of mail hem dan, Paul staat je graag te woord.