Op 17 juli a.s. zal Paul van Soomeren Keynote speaker zijn op het PRoTECT seminar in Brasov, Roemenië. Paul van Soomeren is oprichter van DSP-groep, voorzitter van de werkgroep ‘criminaliteitspreventie en samenwerking tussen stakeholders’ van CEN (TC 325 van het Comité Européen de Normalisation, de koepel van 34 Europese normalisatie instituten) en medetrekker van het EU Horizon 2020 project ‘Cutting Crime Impact‘.

Het PRoTECT project

PRoTECT staat voor ‘Public Resilience using TEchnology to Counter Terrorism’.

Het PRoTECT project stelt zich tot doel om lokale autoriteiten te helpen bij het beschermen van hun openbare ruimten met name voor, tijdens en na een terroristische dreiging. Het gebruikt hiervoor instrumenten, technologie, training en velddemonstraties die situationeel bewustzijn en het direct handelen verbeteren, zodat de veiligheid in openbare ruimten toeneemt.

Het Directoraat-generaal Migration and Home Affairs van de Europese Commissie maakte al eerder een risico-inschattingssmodel voor kwetsbare openbare plekken waar veel publiek komt. In het kader van PRoTECT hebben het Europese Forum voor Urban Security (EFUS) en TNO dat inschattingsmodel doorontwikkeld tot een  ‘Soft target side assessment tool’ waarmee gemeenten het risico van een terroristische aanslag in kaart kunnen brengen. Daarmee wordt nu in een viertal gemeenten geëxperimenteerd.

Datum en locatie

Datum: 17 juli 2019
Locatie: Brașov City Hall, Romania (Meer info)

Meer informatie en aanmelden

U kunt meer lezen over het seminar op op de website van the European Forum for Urban Security. U kunt zich daar ook aanmelden.

Meer weten over de deelname van Paul van Soomeren aan het PRoTECT seminar?

Neem dan vrijblijvend contact op met Paul van Soomeren. Hij staat je graag te woord.