Aniek Verwest schreef samen met Sanneke van Grinsven het artikel ‘Vijf jaar Aanpak Top600: waar staan we nu?‘ in Justitiële Verkenningen van maart 2017 met als thema ‘Dalende jeugdcriminaliteit’.
Binnen de ‘Aanpak Top600’ werken meer dan veertig organisaties samen om personen die

‘high-impact’ delicten plegen ‘met zorg’ aan te pakken en zo de veiligheid in Amsterdam en de regio te vergroten. Doel is het verminderen van HIC- delicten, verbeteren van het toekomstperspectief van de plegers en het voorkomen dat broertjes en zusjes ook in de criminaliteit belanden.

Uitgangspunten aanpak Top600

Belangrijke uitgangspunten van de aanpak zijn maatwerk, focus, monitoring, het boven tafel krijgen van systeemfouten en regie. Er is iemand nodig (zowel bestuurlijk en ambtelijk als op casusniveau) die, geredeneerd vanuit het leven van de Top600-persoon, alle organisaties met elkaar verbindt en zorgt dat de inzet van de organisaties op elkaar is afgestemd. Alle personen op de Top600-lijst hebben een eigen regisseur. De regisseur maakt een plan van aanpak en zorgt dat alle inspanningen en interventies van alle betrokken veiligheid- en zorgpartners in afstemming en met de juiste timing worden ingezet. De aanpak is ondergebracht bij het Actiecentrum Veiligheid en Zorg.

Meer weten over een persoonsgerichte aanpak van criminaliteit en overlast/ TopX aanpakken?

Neem dan contact op met Aniek Verwest, zij vertelt u er graag meer over.