Profiel

De samenleving doorgronden, dat is mijn drijfveer bij alles wat ik doe. Als onderzoeker word ik enthousiast van het analyseren van complexe vraagstukken rondom sport, het sociaal domein, leefbaarheid en veiligheid.

Ik ben geboeid door het spanningsveld tussen beleid en de vaak weerbarstige praktijk. Daar wil ik structuur in aanbrengen en op een glasheldere manier over adviseren. Dat doe ik door een belangstellende en kritische houding te koppelen aan een heldere schrijfstijl en krachtige presentatie.

Ervaring

In Groningen en Melbourne rondde ik de bachelors Commerciële Economie en Sportmanagement af, om vervolgens mijn Master Sociologie te behalen aan de Universiteit van Amsterdam.

De afgelopen jaren werkte ik als onderzoeker/adviseur bij diverse onderzoeksbureaus en de gemeente Amsterdam. Ik onderzocht onder meer de effecten van sport- en cultuurevenementen, de verduurzaming van sportparken en arbeidsmarktbeleid in de zorg. Klanten varieerden van NOC*NSF en de KNVB tot gemeenten, woningcorporaties en zorgaanbieders.

Daarnaast publiceerde ik vorig jaar mijn non-fictie boek ‘Tabé Java, tabé Indië. De koloniale oorlog van mijn opa.’ Zo combineer ik mijn passies schrijven en onderzoeken zowel binnen DSP-groep als daarbuiten.

Typisch Ronald

  • Enthousiast en gedreven duik ik in nieuwe, complexe vraagstukken
  • Een heldere, originele presentatie is essentieel
  • Ik wil verwachtingen op een creatieve manier overtreffen