Werken bij DSP betekent vanuit je talent werken aan afwisselende maatschappelijke projecten. We zijn actief op verschillende domeinen, waaronder zorg, sociaal domein, sport en bewegen, jeugd, cultuur en media, zorg en veiligheid en openbare orde en veiligheid. Daarnaast bouwen we aan ons portfolio op het gebied van diversiteit en duurzaamheid. We werken voor de publieke sector: ministeries, provincies, gemeenten en maatschappelijke organisaties. De hoofdmoot van onze opdrachten bestaat uit het doen van beleidsonderzoek en het geven van beleidsadvies. Zie voor voorbeelden van projecten deze webpagina: https://www.dsp-groep.nl/projecten/

We werken met een kleine veertig leuke collega’s in een mooi kantoorpand aan het IJ met een waanzinnig uitzicht. We werken talentgericht en vanuit jouw unieke perspectief mag je aangeven welke opdrachten en taken bij jou passen. Persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk. Niet alleen voor jou, maar ook voor onze klanten, want de wereld verandert voortdurend.

Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste junior onderzoeker/adviseur om ons team te versterken. De opdrachten die we uitvoeren beslaan een breed palet aan maatschappelijke thema’s. We zijn daarom altijd op zoek naar mensen die een uniek perspectief met zich meebrengen. Jij bent iemand die kansen ziet en daar actief op afstapt. Wat ons als collega’s aan elkaar bindt is een intrinsieke motivatie om een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving. Wij horen dan ook graag van jou wat jij belangrijk vindt en op welke manier jij bijdraagt. Zet jij je bijvoorbeeld in voor het bevorderen van kansengelijkheid? Doe jij vrijwilligerswerk in de moskee? Sta jij voor het inclusiever maken van ons zorgsysteem?

Wat ga je doen?

Als junior onderzoeker/adviseur speel je een cruciale uitvoerende rol in ons team. Je wordt ingezet voor meerdere projecten tegelijk, binnen de eerdergenoemde domeinen, met uiteenlopende taken. Je bestudeert bijvoorbeeld documenten, houdt interviews met veel verschillende betrokkenen, programmeert en analyseert enquêtes, organiseert en faciliteert sessies en schrijft mee aan praktische notities en rapporten. We nemen mensen aan met het doel ze te laten groeien binnen de organisatie. Als je op termijn doorgroeit naar een medior- of seniorrol komen er meer verantwoordelijkheden bij, bijvoorbeeld op het gebied van projectmanagement en acquisitie.

Functievereisten

 • Een afgeronde relevante masteropleiding op wo-niveau, bijvoorbeeld sociologie, antropologie, bestuurskunde, politicologie, criminologie of een vergelijkbare studierichting.
 • Maximaal 2 jaar werkervaring na je opleiding.
 • Je bent een unieke toevoeging aan ons team; als persoon en/of op de inhoud.
 • Affiniteit met maatschappelijke vraagstukken.
 • Goede analytische vaardigheden en het vermogen om complexe informatie te begrijpen en te vertalen naar concrete adviezen.
 • Sterke communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling. Je moet hierbij de Nederlandse taal machtig te zijn op wetenschappelijk niveau.
 • Een proactieve houding en het vermogen om zelfstandig te werken, maar ook in teamverband.
 • Empathie, interculturele sensitiviteit en het vermogen om verschillende perspectieven te begrijpen en te integreren.
 • Bereidheid om te werken aan je persoonlijke en professionele groei.

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende functie binnen een dynamisch onderzoeks- en adviesbureau voor 32 tot 40 uur per week.
 • Ruimte voor professionele ontwikkeling en groei door collectieve en individuele trainingen.
 • Een fulltime salaris tussen de €2.857 en €3.497 bruto per maand + 8% vakantietoeslag en een winstuitkering wanneer van toepassing.
 • Flexibiliteit (o.a. mogelijkheid tot thuiswerken) en eigen verantwoordelijkheid.
 • Je krijgt bij een fulltime dienstverband 25 vakantiedagen + 7 feestdagen, flexibel inzetbaar. Jij kiest dus je feestdagen.
 • Een goede pensioenregeling.
 • Reiskostenvergoeding.
 • Internet-, telefoon- en thuiswerkvergoeding.
 • Een collegiaal en betrokken team.

Sollicitatieprocedure

De vacature sluit op 25 september. De gesprekken vinden plaats in de week van 2 oktober. Startdatum is in overleg.

Ben jij enthousiast geworden over deze functie als junior onderzoeker/adviseur en denk je jij goed zou passen bij ons team? Stuur dan je cv en motivatiebrief naar vacature@dsp-groep.nl. Als je nog vragen hebt over de vacature of als er nog iets anders is dat je wilt weten, bel dan Aniek Verwest via 06-20986096. We kijken uit naar je sollicitatie!