Presentatie Odense over Bijlmermeer

Naar aanleiding van een presentatie van Paul van Soomeren in Odense kwam een gezelschap Deense architecten, stedenbouwkundigen en woningbouwverenigingen naar Nederland om de vernieuwing van de Bijlmermeer met eigen ogen te bekijken. DSP-groep evalueerde dit succesvolle voorbeeld van integrale stedelijke vernieuwing met de Bijlmermonitor.

We volgden de vernieuwing 15 jaar en hielden daarbij 25 indicatoren in de gaten (van onderwijs en werk, via imago en perspublicaties, tot woontevredenheid en veiligheid). De (vernieuwde) Bijlmer werd daarbij vergeleken met een controle gebied  en daarmee blijkt de Bijlmer in Europa een van de weinige echt degelijk geëvalueerde voorbeelden te zijn van dit soort megaprojecten.

DSP-groep publiceerde er eerder internationaal over en er verscheen recent ook een artikel over in The Journal for Place Management and Development.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de Bijlmermeer of over presentaties in het buitenland? Neem dan contact op met Paul van Soomeren. Hij vertelt u er graag meer over!

Paul van Soomeren Paul van Soomeren