Trainingen Secu4All

DSP-groep participeert in het Europese project Secu4All waarbij lokale belanghebbenden getraind worden om de openbare ruimte veilig te houden voor iedereen.
“Training local authorities to provide citizens with a safe urban environment by reducing the risks in public spaces”

Concrete cases

Na een virtuele training die in zes landen/steden (Spanje, Frankrijk, Nederland, Italië, Letland en Duitsland) gegeven werd,  is het nu tijd om ook echt per land/stad een concrete casus onder de loep te nemen en daarvan te leren.

De eerste casus betrof de Raschplatz in Hannover en in de tweedaagse sessie participeerden 15 deelnemers die elk weer uit verschillende Duitse steden kwamen (naast Hannover o.a., Berlijn, Augsburg, Essen, Stuttgart en Freiburg). Na een uitgebreid bezoek aan dit openbare plein, dat zich direct achter het station in twee lagen uitstrekt en inderdaad niet echt heel sociaal veilig is, gingen de deelnemers aan de slag met het vaststellen van de hoogste risico’s ter plekke. Om zich vervolgens te buigen over de vraag welke oplossingen daarvoor te verzinnen zijn (in ontwerp en beheer) en met wie er dan hoe samengewerkt moet worden.

Vervolgtrainingen

Eenzelfde training – maar dan steeds met een unieke lokale casus – wordt momenteel gehouden in Letland (Riga). Daarna zijn Italië (Fano), Spanje (Xabia), Nederland (Den Haag) en Frankrijk (Parijs) aan de beurt. Vanuit DSP-groep verzorgen Kaya-Malin Franke en Paul van Soomeren de training samen met collega Vivian Gravenberch van DISSS

Meer weten over Secu4All?

Lees hier meer op onze Engelstalige website over Secu4All
Lees hier meer over Secu4all op de website van Efus

Meer weten over de trainingen die DSP geeft?

Neem dan contact op met Kaya Malin Franke of Paul van Soomeren. Zij vertellen je er graag meer over.