Achtergrond

Hoi, ik ben Mensje. Als freelancer bevond ik me altijd aan de buitenkant van organisaties. Het komende half jaar draai ik mee bij DSP-groep zodat ik ook kennis kan maken met wat het betekent om van binnenuit een gerenommeerde organisatie te werken.

Ik heb een BA in Religie & Levensbeschouwing, MSc in Sociologie en een MA in literatuurwetenschappen. Na mijn afstuderen heb ik me als freelance onderzoeker en schrijver vooral beziggehouden met cultuuranalyse, (seksueel) geweld en trauma, gelijkheid en diversiteit, online radicalisering – met name van de alt-right en andere nieuwrechtse bewegingen, internetcultuur in het algemeen en allerlei vormen van zingevingsvraagstukken.

Niet dat mijn nieuwsgierigheid beperkt is tot deze onderwerpen overigens. Zo werk ik voor DSP nu aan een project dat valt onder het thema zorg. Voor mij nieuw en dus een beetje spannend maar ook des te interessanter. Voor zover ik, als nieuwkomer, kan overzien is dat ook wel erg DSP-eigen; je hoeft niet alles al te weten, daarvoor doe je juist onderzoek. Het is tekenend voor de bedrijfscultuur in zijn geheel; er is veel ruimte voor ontwikkeling.

Toen ik besloot energie te gaan steken in wat ik écht ambieer in een loopbaan vond ik DSP gewoon in een Google-zoektocht – ik had het niet beter kunnen treffen. Momenteel werk ik dus aan een project dat valt onder zorg. Maar ook werk ik aan een project over radicalisering en begin ik binnenkort aan een project over onafhankelijke journalistiek. Stuk voor stuk geweldige onderwerpen waarin ik maar al te graag mijn tanden zet.

Ik werk tweeënhalve dag bij DSP (over het algemeen thuis, zoals de meeste van mijn nieuwe collega’s – maar soms ook op het kantoor aan het IJ). De overige twee dagen zit ik op de HvA waar ik werk aan een onderzoek over het basisinkomen.

 Contact

Wil je me iets vragen? Stuur dan een mail naar mvanpuffelen@dsp-groep.nl