Bouwwerkzaamheden uitvoeren in een van de drukste winkelstraten in Nederland

De gemeente Amsterdam stelt een Bereikbaarheid, Leefbaarheid, Veiligheid en Communicatie (BLVC)-plan als voorwaarde voor de start van bouwprojecten in de gemeente Amsterdam. Zeker in de drukke binnenstad is een bereikbare, leefbare en veilige omgeving en goede communicatie met de dagelijkse gebruikersgroepen belangrijke randvoorwaarden om een bouwproject en het dagelijkse gebruik van de omgeving goed te laten verlopen.

BLVC-plan door DSP-groep

In de Kalverstraat in Amsterdam leveren bouwwerkzaamheden die gebruik maken van de openbare ruimte al snel overlast op voor de directe omgeving. Dit maakt het bouwproject complex en het vraagt om veel afstemming met de verschillende belanghebbenden. Voor de verbouw van een complete gevel van drie panden dit jaar is DSP-groep door het verantwoordelijke bouwbedrijf gevraagd het afstemmingsproces te coördineren en het BLVC-plan op te stellen. Hiervoor levert DSP-groep inhoudelijke kennis op het gebied van veilig ontwerp en beheer (zie onze Registered CPTED Experts).

Meer over BLVC-plannen

Wij schrijven regelmatig BLVC-plannen voor bouwprojecten in diverse stedelijke omgevingen en voeren daarnaast regelmatig veiligheidsanalyses uit in de openbare ruimte en op gebouwniveau, zowel in bestaande situaties als in planfases. Lees voor meer informatie ‘BLVC-plan randvoorwaarde bij bouwprojecten‘.

Wilt u meer weten over een BLVC-plan of bent u benieuwd naar wat wij voor uw project kunnen betekenen?

Neem dan vrijblijvend contact op met Mia Dieters. Zij vertelt u er graag meer over.