Profiel

Ik heb een bachelor in religiewetenschappen van de Vrije Universiteit en voor zowel de master sociologie als de master literatuurwetenschappen heb ik aan de Universiteit van Amsterdam gestudeerd. Mijn geesteswetenschappelijke basis geeft me in sociaalwetenschappelijk onderzoek een analytische bril met een groot abstractievermogen. Tegelijkertijd is de geleefde werkelijkheid van mensen hetgeen dat me motiveert. Het concretiseren van het abstracte is voor mij een mooie uitdaging.

Ervaring

Na mijn studie werkte ik als freelancer in de media en in communicatie. Ik deed daarnaast onderzoek voor verschillende opdrachtgevers (zoals OC&W, de Nederlandsche Bank, een uitgeverij en particulieren) naar een variatie aan onderwerpen waaronder traumatische herinneringen van seksueel kindermisbruik, de invloed van rolmodellen op de loopbaankansen van Nederlandse vrouwen, extreemrechtse online radicalisering en de effectiviteit van het basisinkomen.

Bij DSP werk ik aan projecten die zowel vallen onder het sociaal domein – zoals onafhankelijke journalistiek in de regio, als onder het thema veiligheid – zoals radicalisering.

Typisch Mensje:

  • Met mijn grote abstractievermogen destilleer ik de kern uit complexe vraagstukken.
  • Integriteit is voor mij een kernwaarde, zowel in zorgvuldigheid van analyse en onderzoek als in menselijkheid.
  • Mijn nieuwsgierigheid en brede interesse helpen me in het schakelen tussen onderwerpen, omgevingen en mensen zonder dat ik de connectie of essentie uit het oog verlies.