Profiel

Ik heb een bachelor in religiewetenschappen van de Vrije Universiteit en voor zowel de master sociologie als de master literatuurwetenschappen heb ik aan de Universiteit van Amsterdam gestudeerd. Mijn geesteswetenschappelijke basis geeft me in onderzoek een analytische bril met een groot abstractievermogen. Tegelijkertijd is de geleefde werkelijkheid hetgeen dat me motiveert, waardoor onderzoek met impact in de echte wereld (zoals beleidsonderzoek) de ideale combinatie vormt voor deze nieuwe stap in mijn carrière.

Ervaring

Na mijn studie werkte ik in de media en communicatie als eind- en hoofdredacteur, magazine coördinator en opiniërend schrijver. Hoewel media en opiniërend schijven zijn charme heeft, wilde ik al gauw een andere richting op in mijn carrière: onderzoek. Ik begon daarom als freelance-onderzoeker naast mijn werkzaamheden in de media. Zo deed ik onderzoek voor bijvoorbeeld OCW en de Nederlandsche Bank, naar een variatie aan onderwerpen, waaronder traumatische herinneringen van seksueel kindermisbruik, de invloed van rolmodellen op de loopbaankansen van Nederlandse vrouwen, extreemrechtse online radicalisering en de effectiviteit van het basisinkomen. Mede geholpen door die ervaringen kon ik nu aan de slag bij DSP-groep. Ik ben volledig gestopt met media en omarm met plezier mijn rol exclusief als onderzoeker.

Bij DSP werk ik aan projecten die zowel vallen onder het sociaal en cultureel domein als onder het veiligheidsdomein.

Typisch Mensje:

  • Met mijn abstractievermogen destilleer ik graag de kern uit complexe vraagstukken.
  • Integriteit is voor mij een kernwaarde.
  • Mijn nieuwsgierigheid en brede interesse helpen me in het schakelen tussen onderwerpen, omgevingen en mensen zonder dat ik de connectie of essentie uit het oog verlies.