Zondag 16 juli is het EK Vrouwenvoetbal succesvol van start gegaan voor de Oranjeleeuwinnen! Tot en met 6 augustus duurt het toernooi. Voorafgaand en tijdens het EK Vrouwen zijn veel side-events georganiseerd in de zeven speelsteden Breda, Deventer, Doetinchem, Enschede, Rotterdam, Tilburg en Utrecht. Deze gemeenten hebben er alles aan gedaan om te zorgen dat niemand aan het EK-sfeertje ontkomt.

Samen met alle andere betrokken partijen, waaronder de KNVB en voetbalverenigingen, zetten zij zich in voor verbetering van het imago en de bekendheid van het vrouwenvoetbal. Voetbal is de afgelopen jaren al veel populairder geworden onder meiden, en met de side-events hoopt men nog meer meiden enthousiast te krijgen voor voetbal en sport in het algemeen.

Onderzoek maatschappelijke spin-off side events EK Vrouwen

DSP-groep onderzoekt de maatschappelijke meerwaarde van de side events van het EK Vrouwenvoetbal. Deze evaluatie en monitoring voeren we uit in opdracht van Stichting EK Vrouwen 2017.

Het doel van het onafhankelijke monitoronderzoek door DSP-groep is het onderzoeken van de maatschappelijke spin-off van de interventieprogramma’s die Stichting EK Vrouwen 2017 heeft uitgerold. We analyseren of aan de gestelde doelen en verwachtingen op het gebied van ‘gezondheid en vitaliteit’, ‘participatie en cohesie’ en ‘imago en identiteit’ wordt voldaan en welke bevorderende en belemmerende factoren een rol spelen. Daarnaast adviseren we de stichting waar nodig.

spin-off side events EK Vrouwen 2017

Eerder onderzoek

Eerder onderzocht DSP-groep onder andere de maatschappelijke spin-off van het EK Atletiek 2016, het WK Beachvolleybal 2015/EK Dames Volleybal 2015, en ontwikkelde DSP-groep het handboek ‘Meer halen uit sportevenementen’ (2013).

Meer weten over spin-off van side events?

Neem dan contact op met Ineke Deelen. Zij vertelt u er graag meer over.

Ineke Deelen Ineke Deelen