Op zondag 6 augustus 2017 schreven de Nederlandse voetbalvrouwen, de Oranje Leeuwinnen, geschiedenis door de finale van UEFA Women’s EURO 2017 (WEURO 2017) te winnen.

De KNVB en de Stichting EK Vrouwen 2017 organiseerden voorafgaand aan en tijdens het EK Vrouwenvoetbal zes side events: voetbalfestivals, lespakket Kicken!, Share Talent, StudentenCup, Jeugdacties en Fanzones.

Maatschappelijke meerwaarde spin-off side events

DSP-groep onderzocht de maatschappelijke meerwaarde van de side events in opdracht van Stichting EK Vrouwen 2017. De Stichting formuleerde doelen voor deze side events op het gebied van bekendheid, imago en participatie van meiden- en vrouwen. Hiervoor werkte de Stichting nauw samen met de zeven speelsteden: Breda, Deventer, Doetinchem, Enschede, Rotterdam, Tilburg en Utrecht.

Participatie

Samen met alle andere betrokken partijen, waaronder de KNVB en voetbalverenigingen, zet de Stichting EK Vrouwen 2017 zich in voor verbetering van het imago en de bekendheid van het vrouwenvoetbal. Voetbal is de afgelopen jaren al veel populairder geworden onder meiden, en met het organiseren van side events hoopt men nog meer meiden enthousiast te krijgen voor voetbal en sport in het algemeen.

Vrouwenvoetbal op de kaart!

Hieronder kunt u een samenvatting van het onderzoek downloaden.

spin-off side events EK Vrouwen 2017

Eerder onderzoek

Eerder onderzocht DSP-groep onder andere de maatschappelijke spin-off van het EK Atletiek 2016, het WK Beachvolleybal 2015/EK Dames Volleybal 2015, en ontwikkelde DSP-groep het handboek ‘Meer halen uit sportevenementen’ (2013).

Meer weten over spin-off van side events?

Neem dan contact op met Paul Duijvestijn. Hij vertelt u er graag meer over.