Profiel

Met kennis en praktische ervaring in duurzame stedelijke ontwikkeling breng ik een nieuw perspectief bij DSP. Mijn interesse ligt niet alleen in het verduurzamen van onze steden, maar ook in het vergroten van inclusiviteit, diversiteit en kansengelijkheid in onze maatschappij. Breed geïnteresseerd, maar het belangrijkst vind ik: dat wat ik doe, moet een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij én vooral aan hen die het zwaarder hebben.

Als onderzoeker heb ik veelal gewerkt in een interdisciplinaire omgeving, waardoor ik problemen vanuit verschillende invalshoeken kan benaderen, maar ook bruggen kan bouwen tussen deze disciplines. Ik heb affiniteit met kwalitatief onderzoek en vind het vooral interessant om te luisteren naar de verhalen en ervaringen van mensen en deze te onderzoeken. Mijn open houding en oprechte interesse in mensen helpen hierbij. Op het moment ben ik betrokken bij het programma vakontwikkeling voor de afdeling Openbare Orde en Veiligheid van de gemeente Utrecht.

Ervaring

Vóór DSP heb ik als projectleider gewerkt bij een stichting, die zich inzet voor het verduurzamen van Amsterdam; denk aan thema’s zoals groen en voedsel in de stad.  Hier heb ik projecten opgezet en uitgevoerd in co-creatie met bewoners, bedrijven en gemeente. Een rode draad in mijn werk is het samenwerken met mensen van verschillende achtergronden. Dit vind ik ook het leukst om te doen.

Ik studeerde Future Planet Studies met een major Planologie aan de Universiteit van Amsterdam en later de master Metropolitan Design and Engineering aan Wageningen University en TU Delft. Tijdens deze opleidingen -over duurzame stedelijke ontwikkeling- was ik met name geïnteresseerd in voedsel, klimaatadaptatie en bewonersparticipatie. Hier heb ik geleerd hoe je complexe uitdagingen ontleedt, stapsgewijs nadenkt over oplossingen en aanbevelingen geeft.

Typisch Carmen

  • Gestructureerd
  • Empathisch
  • Ik vind schrijven leuk

Wil je Carmen iets vragen?

Neem dan contact met haar op, ze staat je graag te woord!