Goed onderbouwd beleid opstellen

Als beleidsadviesbureau helpen wij organisaties met het opstellen van goed onderbouwd beleid. Door deskundig advies te geven, gebaseerd op de uitkomsten van praktijkgericht beleidsonderzoek en onze jarenlange ervaring op uiteenlopende beleidsvelden. We geven advies gericht op de verschillende fasen in het beleidsproces. Bij de ontwikkeling of uitvoering van nieuw beleid of bij de evaluatie of bijstelling van bestaand beleid. We hebben ook ruime ervaring met het schrijven of redigeren van beleidsdocumenten of bedrijfsplannen voor opdrachtgevers.

Expertise

Onze focus richt zich met name op de sociale, ruimtelijke of bestuurlijke kanten van een vraagstuk. Wij hebben onder andere expertise op het gebied van het sociaal domein, zorgopenbare orde en veiligheid, justitie en veiligheid, cultuur en mediawonen met zorg, jeugd, sport en bewegen.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken

Project

Het faciliteren van contact

Onderzoeksscriptie van Matthijs Weggemans naar het contact tussen Syrische statushouders en Nederlanders in Amsterdam

Bekijk dit project

"De belangrijkste aanbeveling van dit onderzoek is dat het contact tussen Nederlander en statushouder gefaciliteerd moet worden. Hiervoor is alleen een plek voor dat contact niet genoeg. Er moet zowel een ruimte als een reden voor contact zijn. Juist die reden, is wat gemeenten en vrijwilligers moeten ontwikkelen."

Project

Projectleider ‘mensen met verward gedrag’

Christel Scholten landelijk projectleider zes verdiepingsregio’s in het programma 'mensen met verward gedrag'.

Bekijk dit project
Project

Aanpak Top600 en het Actiecentrum Veiligheid

Aniek Verwest is intensief betrokken bij de Top600-aanpak in Amsterdam: een aanpak gericht op veelplegers van high impact delicten.

Bekijk dit project
Project

Advies verzelfstandiging Den Haag Topsport

Den Haag Topsport heeft DSP-groep gevraagd te adviseren en als penvoerder op te treden rondom de ontwikkeling van een visie voor de fysieke en organisatorische verzelfstandiging van de organisatie.

Bekijk dit project
Project

Regiovisie kwetsbare bewoners Zaanstreek

Ontwikkeling visie op bewoners met multiproblematiek

Bekijk dit project
Alle projecten

Meer weten?

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Stuur ons een bericht