Profiel

Sinds oktober 2021 zet ik mij met veel enthousiasme en realisme graag bij DSP in voor maatschappelijke vraagstukken. Door mijn analytische blik ben ik in staat om complexe kwesties te onderzoeken en te doorgronden. Door mijn hands-on mentaliteit weet ik dit snel om te zetten in concrete projecten en acties.

De afgelopen jaren heb ik hier al ervaring in opgedaan bij non-profitorganisaties en de landelijke overheid in de rollen van onderzoeker, adviseur en procesbegeleider. De gemeenschappelijke deler en mijn grote drijfveer hierin zijn kinderen, jongeren, ouders en omgeving.

Iedereen in de maatschappij leeft zijn leven van dag tot dag en kan daarbij wel eens struikelen. Meestal word je dan opgevangen, bijvoorbeeld door je ouders, vrienden of door de buurvrouw. Er zijn ook gezinnen die misschien iets meer pech hebben dan gemiddeld, geen buurvrouw hebben die hen even tijdelijk kan ondersteunen, of gezien worden als ‘anders’. Het gevaar dreigt voor deze mensen om buiten de boot te vallen. Maar hoe kunnen we dit voorkomen of zo snel mogelijk het tij keren? En wat willen deze kinderen en ouders nu eigenlijk zelf? Door te luisteren (écht te luisteren) naar wat kinderen, jongen en ouders graag zouden willen, kom je tot de kern van de mensheid. Namelijk autonomie, betrokkenheid en competentie. Hetzelfde als wat professionals graag in hun werk terugzien. Het is allemaal heel menselijk en voor de hand liggend. Maar dit vraagt wel van gemeenten, overheidsorganisaties en andere maatschappelijke organisaties om dit te ondersteunen. Als adviseur en onderzoeker bij DSP ondersteun ik graag deze partijen om net dat stapje extra te zetten om dit te bereiken.

Typisch Amber:

  • Altijd eerst op zoek naar de menselijke connectie
  • Houdt van afwisseling tussen analyseren en doen
  • Is niet snel van haar stuk te brengen