Samenwerking lastige opgave

Op 25 januari 2018 spraken schouwburgdirecteuren, podiumkunstgezelschappen en overheden in Oost-Nederland over meer samenwerking in programmering en publieksbereik. Een lastig streven omdat de werkwijze en financiering van podiumkunstgezelschappen en die van de grotere podia vaak niet goed op elkaar aansluiten en er verschillende overheden betrokken zijn.

Contouren gezamenlijk plan

De bijeenkomst in de Schouwburg van Deventer begon daarom met die drie perspectieven: die van de overheid (Daphne Wassink provincie Overijssel), die van een door het Rijk gefinancierde culturele instelling (Nicolas Mansfield van de Nederlandse Reisopera) en die van de Oost-Nederlandse schouwburgen (Meta Neeleman van Theater Orpheus). In de discussie daarna lukte het de deelnemers om de verschillende perspectieven bijeen te brengen, de contouren van een gezamenlijk plan te schetsen en vervolgafspraken te maken. Een mooi resultaat!

Derde Tafel

De bijeenkomst over podiumkunsten was de derde Tafel die door DSP-groep in opdracht van de Oost-Nederlandse overheden werd voorbereid en voorgezeten. Op de drie onderwerpen Poppodia, Talentontwikkeling en Podiumkunsten verkende DSP-groep samen met de culturele sector, gemeenten en provincies de netwerken en kansen voor samenwerking.

Wilt u meer weten over cultureel ondernemerschap?

Bel of mail dan met Annelies van der Horst. Ze vertelt u er graag meer over.

Annelies van der Horst Annelies van der Horst