JINC is een stichting die jongeren op weg naar werk helpt, ongeacht hun achtergrond. DSP-groep is sinds april 2022 partner van JINC. Sinds die tijd zetten medewerkers van DSP zich als vrijwilliger in voor JINC. DSP wil een verschil maken in het leven van kinderen en haar medewerkers een inspirerende ervaring bieden. Wat zijn de ervaringen tot nu toe?

TaalTrip

Met TaalTrip leren leerlingen uit het basisonderwijs moeilijke woorden tijdens een uitje in de natuur, een wandelroute met geschiedenis of op het vliegveld. Ze gaan erop uit om de woorden in de praktijk te zien, op die manier blijven de woorden langer hangen. TaalTrip zorgt voor een grotere woordenschat en een bredere kennis. Wij begeleiden de TaalTrip op locatie.

Emma Poelman: Na de historische wandeling door het centrum van Amsterdam leerde ik de Zaanse kinderen (groep 5/6) over gevelstenen (werden gebruikt in de tijd dat mensen nog niet konden lezen, op die manier wisten ze waar de bakker/ slager/ goudsmit of tandarts was). Kinderen waren best jong, dus dat vonden ze matig interessant (interessanter was dat ze het andere groepje tegenkwamen waar de kids een chocolaatje hadden gekregen van een Albert Heijn-bezorger). Toch kreeg ik bevestigd dat er iets was blijven hangen van mijn verhaal toen wij de MC Donalds passeerde. Een kindje wees naar het logo aan de gevel “Juf, kijk een gevelsteen van de Mac, gaan we daar nu naar binnen?”.

Adviseur Emma Poelman
Adviseur Emma Poelman

"Toch kreeg ik bevestigd dat er iets was blijven hangen van mijn verhaal toen wij de MacDonalds passeerden. Een kindje wees naar het logo aan de gevel “Juf, kijk een gevelsteen van de Mac, gaan we daar nu naar binnen?”

Wendy Buysse: “Ik ging op zoek met een groep nieuwkomers naar moeilijke woorden in het Vondelpark. Het enthousiasme was groot. Mooi om te zien als het kwartje valt en ze enthousiast een woord op hun kaart afstrepen. En soms komen ze ook verassend uit de hoek:  “Ontspannen dat is oud. Dat is chillen juf”. Ook wat geleerd.
Na de taaltrip in het Vondelpark met een groepje nieuwkomers ging ik blij terug naar kantoor. Kinderen uit negen landen – waarvan sommige met elkaar in oorlog zijn – die elkaar helpen met het vinden van moeilijke woorden. Het gaf mij een hoopvol gevoel.

Senior onderzoeker Wendy Buysse
Senior onderzoeker Wendy Buysse

"Na mijn taaltrip in het Vondelpark met een groepje nieuwkomers ging ik blij terug naar kantoor. Kinderen uit negen landen – waarvan sommige met elkaar in oorlog zijn – die elkaar helpen met het vinden van moeilijke woorden. Het gaf mij een hoopvol gevoel.”

Noortje Dickhoff: In de introductie van de ochtend stel ik de vraag aan groep 5/6 ‘weten jullie wat handel betekent?’ een zeer ad rem kind: ‘Drugshandel!’. De toon was gezet 😊
Ik vond het voor mezelf een eyeopener hoe leergierig kinderen zijn, maar vooral ook wat hen allemaal opvalt en wat hun gedachten daarbij zijn. ‘Kijk juf dat is het rijkste huis van Amsterdam’ (bovenop de gevel stond een gouden kroon). Verder was het goed voor mijn eigen relativeringsvermogen, wat mij helpt om zaken in perspectief te zien en bewust stil te staan. En ik heb echt de indruk gekregen dat de kinderen weer een mooie nieuwe ervaring rijker zijn.

Senior adviseur Noortje Dickhoff
Senior adviseur Noortje Dickhoff

In de introductie van de ochtend stel ik de vraag aan groep 5/6 ‘weten jullie wat handel betekent?’ een zeer ad rem kind: ‘Drugshandel!’. De toon was gezet 😊

Sollicitatietraining

Paul Duijvestijn: In de sollicitatietraining leren leerlingen van het vmbo de kunst van het solliciteren. Een stevige hand geven, oogcontact maken en duidelijk spreken. Het klinkt simpel, maar je moet het maar net weten! Samen met een medetrainer van een ander bedrijf leren we de leerlingen tips en tricks en helpen ze op weg naar een bijbaan of stageplek. Het was voor hen én voor onszelf een heel waardevolle ervaring! En vooral heel leuk om met twee hele goede en enthousiaste groepen leerlingen aan de slag te gaan!

Partner Paul Duijvestijn
Partner Paul Duijvestijn

“Superleuk om de leerlingen te zien zweten en zwoegen tijdens de sollicitatiegesprekken. Maar vooral: om ze te zien groeien aan de hand van wat simpele tips. Jezelf zijn, enthousiasme uitstralen, interesse tonen door wat vragen te stellen; dat soort dingen. Ik weet zeker dat ze bij hun eerstvolgende sollicitatie een goede indruk gaan achterlaten!”

Waarom samenwerken met JINC?

Door ons in te zetten voor JINC dragen we niet alleen een steentje bij om de kansenongelijkheid te verkleinen, maar versterken we ook onze binding met de samenleving en bieden we werknemers een inspirerende ervaring.

Meer weten?

Wil je meer weten over JINC en hoe je ook een bijdrage kan leveren aan gelijke kansen voor iedereen? Ga dan naar de website van JINC.
Of lees meer op de website van de Week van Gelijke kansen.

Meer weten over onze samenwerking met JINC?

Neem dan contact op met Amber van Berkel. Ze staat je graag te woord.