Schade door coronacrisis

De Nederlandse muzieksector wordt hard geraakt door de coronacrisis. Concerten en festivals zijn al enkele maanden onmogelijk en met de 1,5 meter samenleving is het voor veel poppodia ook in de toekomst vrijwel onmogelijk om geen verlies te draaien.

DSP-groep kent de muzieksector goed. Zo onderzochten we in het verleden al eens de waarde van de popsector en hebben wij oog voor het belang van deze sector bij het opstellen van cultuurvisies en beleid. De crisis in de popsector gaat ons dan ook aan het hart. Daarom ondersteunen we de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF) bij het in kaart brengen van de schade die de popsector oploopt door de coronacrisis.

Financiën en verhalen ophalen

De VNPF heeft alle aangesloten poppodia en festivals gevraagd om het omzetverlies en de financiële schade met ons te delen, zodat we een overzicht hebben van de totale schade. In juli zullen we de resultaten bekendmaken, aangevuld met de verhalen achter de cijfers: hoe gaan poppodia om met deze tijd?

Cultuur in tijden van corona

De muzieksector en ook andere culturele sectoren bleken ondanks corona toch vooral erg creatief in het aanbieden van andere vormen van cultuur. In de afgelopen maanden hielden wij bij hoe muzikanten, theaters en musea ervoor zorgden dat het publiek cultuur ook in tijden van corona vanuit huis kon beleven.

Lees hier de items: Cultuur in tijden van Corona – deel 5 deel 4 deel 3 deel 2deel 1

Petitie Liefde voor Muziek 

Donderdagmiddag 25 juni om 13.15 uur overhandigde de Nederlandse muziekindustrie de resultaten van de petitie ‘Liefde voor Muziek‘ aan OCW-minister Van Engelshoven. De campagne werd vorige maand in het leven werd geroepen om aandacht te vragen voor de nijpende situatie waarin de muziekindustrie momenteel verkeert na drie maanden zonder inkomsten. Lees meer hierover op de website van de VNPF.

Meer weten over de rol van DSP bij dit onderzoek?

Neem dan contact op met Ronald Nijboer. Hij vertelt je er graag meer over.