Over Mantelfoon

Mantelfoon is sinds 2020 hét mantelzorgsteunpunt van Rotterdam. De missie van Mantelfoon is om overbelasting onder Rotterdamse mantelzorgers te voorkomen. Het steunpunt bestaat uit een gratis telefoonnummer en chatdienst. Mantelzorgers kunnen bij Mantelfoon terecht voor een luisterend oor, informatie en advies of praktische ondersteuning. Ook Rotterdamse professionals die vanuit hun werk te maken hebben met mantelzorgers, kunnen contact opnemen met Mantelfoon.

Klant- en partnertevredenheidsonderzoek 2023

DSP-groep voerde in 2023 een klant- en partnertevredenheidsonderzoek uit. In 2020 en 2021 is de tevredenheid onder klanten en partners ook door DSP in kaart gebracht. In 2023 spraken we 72 mantelzorgers en 25 professionals over hun ervaringen met Mantelfoon. We vroegen onder andere naar de bekendheid en waardering van de dienstverlening en eventuele verbeterpunten voor de toekomst.

Hoge mate van tevredenheid

Zowel mantelzorgers als de professionals zijn zeer positief over de dienstverlening van Mantelfoon. Mantelzorgers vinden dat zij goed zijn geholpen door het steunpunt. Professionals geven aan dat ze blij zijn dat de dienstverlening bestaat en vinden Mantelfoon goed bereikbaar.

Luisterend oor

Net als in de vorige tevredenheidsonderzoeken komt in 2023 duidelijk naar voren dat mantelzorgers blij zijn met Mantelfoon als luisterend oor. Mantelzorgers kunnen hier hun verhaal kwijt. De 24-uurs bereikbaarheid van de dienst draagt hier volgens de mantelzorgers aan bij.

Blijven inzetten op bekendheid belangrijk

De geïnterviewde mantelzorgers en professionals zien ook enkele verbeterpunten voor Mantelfoon. Het verder vergroten van de bekendheid van Mantelfoon is een continu aandachtspunt. De doelgroep is voortdurend in beweging: nieuwe mantelzorgers komen en anderen vallen weg. Daarnaast kan Mantelfoon op stedelijk niveau mogelijk nog meer betekenen voor mantelzorgers en professionals. Een aanbeveling is dan ook om dit te verkennen in gesprek met partnerorganisaties.

Meer informatie?

Meer informatie over Mantelfoon vindt u op www.mantelfoon.nl. Telefoon: 0800 777 33 33.

Meer weten over het klant- en partnertevredenheidsonderzoek van Mantelfoon?

Bel of mail dan met Lotte Hogeboom. Zij staat je graag te woord.