Ik ben net begonnen aan mijn stage bij DSP-groep, waar ik vooral zal werken aan mijn Master’s scriptie over straatintimidatie, maar me ook zal bezighouden met andere projecten binnen DSP. Met mijn achtergrond in zowel rechten (nationaal en internationaal) als criminologie heb ik ervaring en interesse in een breed scala van onderwerpen. Het internationale aspect trekt mij vaak ook net wat meer, wat terug te zien is in mijn studiekeuzes. Zelf heb ik ook een multiculturele achtergrond.

Scriptieonderzoek straatintimidatie

Mijn scriptieonderzoek zal zich (voor nu) richten op Nederland, en behandelt de strafbaarstelling van straatintimidatie. Nederland is hier in een voorloper van, en ik sluit niet uit dat dit nog weleens van invloed kan zijn op andere landen in de toekomst…

Ervaring als onderzoeker

Als onderzoeker heb ik door mijn studies met name ervaring in literatuuronderzoek, maar met het huidige onderzoek zal ik dit verbreden met een meer sociaalwetenschappelijke invalshoek. Ik kies vaak voor innovatieve vraagstukken, die daadwerkelijk een verandering teweeg kunnen brengen. Zo heb ik in mijn vorige thesis onderzoek gedaan naar de baanbrekende uitspraak van de Hoge Raad in de Urgenda zaak, en zal ik mij nu dus gaan richten op de mogelijkheid van de strafbaarstelling van een zo lastig grijpbaar fenomeen als straatintimidatie, mede gezien in het bredere kader van maatschappelijke acceptatie.

Lees hier meer over het DSP-project straatintimidatie en de inclusieve buurtschouw

Contact opnemen met Anna?

Wil je iets weten over Anna of over haar projecten bij DSP? Neem dan contact met hem op.
Anna staat u graag te woord!
avanvliet@dsp-groep.nl

Stuur ons een bericht