Soms komen DSP-opdrachten samen, zo ook bij Linda van Dongen en Annelijn Remmelink. Linda werkte voor Noord-Holland Samen Veilig mee bij het organiseren van de themadag ‘van Polarisatie naar Verbinding’. Ruim 200 personen uit de regio Noord-Holland kwamen op 19 juni naar het AZ-Stadion voor verbinding, inspiratie en om nieuwe kennis op te doen. Georganiseerd vanuit de thema’s CTER en Zorg en Veiligheid. Annelijn was aanwezig vanuit haar rol als regioadviseur zorg en veiligheid van het Platform Sociaal Domein voor de regio Noord-Holland.

Aftrap met rap Radicaal

De aftrap werd verzorgd door vier jongeren uit Noord-Holland met de rap Radicaal over polarisatie. Live én de release! Zo stoer en tof! Daarna opende de twee bestuurlijke ambassadeurs Anja Schouten, burgemeester van Alkmaar en ambassadeur CTER en Lieke Sievers, burgemeester Edam-Volendam, ambassadeur Zorg en Veiligheid de dag .
Key note speaker Jacquelien van Stekelenburg gaf aan dat je vooral in tijden van vrede werkt aan de relatie, zodat je als het erom spant het gesprek kunt aangaan. Jeugd kreeg als doelgroep een belangrijke plek in de lezingen en workshops.

Zakelijk tekenen rap

De tekeningen zijn gedurende de dag gemaakt door Rob Roodgras.

Workshops

Annelijn was aanwezig bij de workshop van Bram Sizoo waar haar het volgende van is bijgebleven: een veerkrachtige samenleving kan goed omgaan met polarisatie, als zij vertrouwen heeft in de lokale overheid, de politie en elkaar. Haar tweede workshop, de LVB experience, verzorgd door Humanitas DMH, gaf enorm veel inzicht in de belevingswereld van een persoon met LVB. We kunnen daar niet teveel over verklappen want dat moet je echt zelf eens ervaren.

Jelle van Buuren, docent aan de Universiteit van Leiden, gaf een lezing over de beweging van de soevereinen in Nederland. Soevereinen zien het gezag van de overheid als niet legitiem, deze groep is ook in Nederland groeiende. Jelle praatte ons bij over de kenmerken van deze groep, de ontwikkelingen en invloed van deze groep op ons werk.

So far so good

Als slagroom op de taart sloot het theatergezelschap ‘Wat we doen’ af met een gedeelte uit hun nieuwe voorstelling ‘So far so good’. Een aanrader!! Check hun speeldata. Het stuk wordt gemaakt met jongeren en brengt zóveel emotie in het actuele thema polarisatie.

Het werk voor Linda voor deze themadag zit er nu op, gauw door met haar volgende klus. Als secretaris voor het Zorg en Veiligheidshuis Kennemerland gaat zij voor de regio aan de slag met de Levensloopaanpak en de subsidieaanvraag voor Grip op Onbegrip. Dat is het mooie aan werken bij DSP, nooit saai en altijd een nieuwe volgende uitdaging die op je staat te wachten!

Annelijn blijft voorlopig ook nog werkzaam in dezelfde regio als Linda, als regioadviseur Zorg en Veiligheid Noord-Holland.

Meer lezen?

Kijk dan op de website van Noord-Holland Samen Veilig

Meer weten?

Wil je meer weten over de themadag of over Linda’s of Annelijns werkzaamheden? Neem dan contact met hun op. Ze staan je graag te woord!