Empowering impactful security R&I outputs

Dit tweedaagse evenement voor beleidsmakers, praktijkmensen en onderzoekers op het gebied van veiligheid is het openingssymposium van het door Horizon Europe gefinancierde onderzoeksproject Engage2innovate op het gebied van veiligheid. Het evenement vindt op woensdag 19 en donderdag 20 juni plaats in Brussel (Le Bouche à Oreille, Rue Félix Hap 11, 1040 Etterbeek Brussels, Belgium).

Het symposium omvat presentaties, discussies en – op dag 2 – een DesignLab workshop. Deze interactieve groepssessie verkent het potentieel voor mensgerichte sociale innovatie als een middel om veiligheidsoplossingen mogelijk te maken, en ontwikkelt samen conceptuele modellen die dit kunnen beschrijven.

Vragen die centraal staan:

  • Hoe kunnen de implementatie en impact van Europese veiligheids innovatie worden vergroot?
  • Hoe kunnen veiligheidsonderzoekers uitvoerders en beleidsmakers worden geïnspireerd en in staat gesteld om meer effectievere en impactvollere innovatie te leveren?
  • Welke hulpmiddelen en benaderingen zouden O&I-projecten op het gebied van veiligheid helpen implementatie in hun ‘oplossingen effectiever te maken – waardoor ze van ‘uitvindingen’ in echte ‘innovaties’?

Realising Security Innovation wordt geopend met een keynote toespraak van Nicolas Bessot, hoofd van de Innovation and Security Research Unit bij het Directoraat-Generaal Migratie en Binnenlandse Zaken van de Europese Commissie.

Deelname gratis

Deelname, inclusief lunch en verfrissingen, is GRATIS. Het aantal deelnemers is beperkt – om je plaats te reserveren, vul het registratieformulier in. Oprichter Paul van Soomeren zal aanwezig zijn op het symposium in zijn hoedanigheid als lid van de advisory board van E2i.

Download hier de (Engelstalige) flyer van het symposium:

Meer weten over dit evenement?

Neem dan contact op met Paul van Soomeren. Hij vertelt je er graag meer over.