Profiel

Als onderzoeker bij DSP combineer ik mijn praktijkervaring met mijn academische achtergrond. Ik heb oog voor de menselijke en ethische kant voor beleid, en stel mijzelf de vraag: “Voor wie doen we het?” Met de combinatie van mijn theoretische en praktische werkervaring bied ik een nieuw perspectief. Een perspectief waarmee ik wil – en kan – bijdragen  aan de doelgerichtheid, kwaliteit en duurzaamheid van beleid.

Ik interesseer mij voor thema’s als justitie en veiligheid, democratisering en het sociaal domein. Op dit moment werk ik aan een onderzoek dat inzicht moet geven aan goede praktijken van arbocuratieve zorg. Daarnaast start ik binnenkort aan een verdiepende analyse naar de aanpak van ondermijnende criminele netwerken in gemeente Zaanstad.

Ervaring

Voor ik als onderzoeker bij DSP aan de slag ging, werkte ik bij Reclassering Nederland en de Gemeente Amsterdam. Na enige werkervaring te hebben opgedaan in de uitvoering groeide mijn interesse in beleidsmatige vraagstukken: “Waarom doen we dit op deze manier? Kan dat niet anders?” Tijdens de masteropleiding Burgerschap en Kwaliteit van Samenleven aan de Universiteit voor Humanistiek heb ik mij in dergelijke vraagstukken kunnen verdiepen.

Typisch Tobias

  • Ik combineer waardevolle praktijkervaring met een solide theoretische achtergrond
  • Ik ben empathisch en houd oog voor de vraag van de opdrachtgever en de doelgroep
  • Ik werk snel en schrijf toegankelijk

Wil je Tobias iets vragen?

Neem dan contact met hem op, hij staat je graag te woord!