DSP-groep werkt momenteel aan een opdracht voor de Delflandpleinbuurt in Amsterdam. Het stadsdeel Nieuw-West heeft ons de vraagt gesteld om een gebiedsanalyse uit te voeren naar de veiligheid en leefbaarheid in de buurt.

Bewoners Delflandpleinbuurt

De wijk kenmerkt zich door een mix aan bewoners, maar bestaat vooral uit veel senioren en studenten. In de buurt staat ook het woonproject Startblok Riekerhaven. Hier worden 250 studenten en 250 statushouders gemixt gehuisvest; een uniek project met deze omvang. Tegelijk kent de buurt veel bewoners van zorginstellingen, dus veelal kwetsbare mensen.

Onderzoekers in de wijk

DSP-ers Linda van Dongen, Paul van Egmond, Daniël Hofstra en Mia Dieters spreken samen diverse professionals in de wijk, van zowel het stadsdeel als de politie als zorginstellingen. Daarnaast worden er ook gesprekken aangegaan met sleutelfiguren, denk hierbij aan de studenten of betrokken ondernemers in de wijk.
Linda van Dongen werd vorige week uitgenodigd om op het stadsdeelkantoor te komen werken: dit kon zij mooi combineren met diverse interviews in de buurt. Goed om op locatie de sfeer te proeven. Daniel Hofstra zal aanwezig zijn bij een bewonersavond. Al met al een leuke dynamische opdracht in onze mooie stad!

Schouw

Met een diverse club mensen is er recent ook een schouw georganiseerd. Samen kijken we wat de sterke en zwakke punten zijn op het plein. Dit doen we aan de hand van de methodiek van Sociaal Veilig Ontwerp en beheer.

Meer weten over dit project of over gebiedsanalyses in het algemeen?

Neem dan contact op met Linda van Dongen. Ze staat u graag te woord!