‘DSP-groep leerde ik kennen via Karin Schaafsma, toen ik nog voor de gemeente Amsterdam op het Actiecentrum Veiligheid en Zorg werkte. Karin schreef een boek over de Treiteraanpak en ik notuleerde bij de interviews die zij hield. Aan het eind van haar opdracht zei ze dat ze me zo voortvarend vond en dat ik, als ik iets anders wilde, eens bij DSP moest komen praten. Ik was inderdaad toe aan iets anders, maar dat werd eerst het CCV in Utrecht. Ik was benieuwd naar de onderwerpen, het landelijke aspect en het semi commerciële na een paar jaar gemeente. Na een jaar CCV was ik nieuwsgierig geworden naar de volledig commerciële wereld en ging ik alsnog in gesprek met DSP-groep en werd ik daar aangenomen.

Op mijn afscheid bij het CCV kreeg ik een broodtrommel van de Minions, die drukke wezentjes van de kinderfilm Despicable Me, die neem ik nu altijd mee naar werk. Paul en Bram (de oprichters, red.) vinden dat geweldig, die hebben al sinds jaar en dag broodtrommels van Ajax, en Paul moest lachen toen ze hoorden dat ik die had gekregen omdat die drukke wezentjes mij typeerden.

In de eerste weken bij DSP doe je een talententest, die geeft inzicht in wat je van nature goed afgaat en gaat onder andere over of je meer van de inhoud of van de relaties bent. Ik ben zelf meer van de relaties, daarom vind ik de detacheringopdrachten die ik doe zo leuk. Ik vind het fijn om ergens in te duiken, nieuwe mensen met elkaar te verbinden en ervoor te zorgen dat een team daarna weer zelf door kan. Eerst dacht ik dat het onderwerp me niet uitmaakte, maar nu ik meerdere detacheringen vanuit DSP heb gedaan, realiseer ik me dat ik de meeste energie krijg van veiligheidsonderwerpen gecombineerd met een ander domein. Het actuele, de actiegerichtheid en snelheid, dat past het best bij mijn kwaliteiten.

Mia Dieters beloofde me op mijn sollicitatiegesprek dat ik me niet zou gaan vervelen bij DSP en daar heeft ze gelijk in gekregen. Tot het eind van het jaar ben ik zesendertig uur per week gedetacheerd. Ik wilde het graag en het kon, als ik mijn contract met vier uur per week uit zou breiden om zo genoeg feeling met mijn collega’s te houden. Vandaag ga ik weer naar kantoor, daar heb ik zin in. Het is gewoon goed om er te zijn, voor het Veem-gevoel. Verder kan ik die vier uur mooi gebruiken voor mijn ontwikkeling. Ik noem mezelf voor DSP-groep ‘adviseur’, maar ik zou me nog iets meer zo willen voelen. Daarvoor denk ik dat ik me eerst wat bewuster moet worden van wat mijn toegevoegde waarde is in opdrachten. Daarin ben ik een typische OOV’er, die doen van alles en vergeten dan te evalueren, haha!’

www.evelienvos.com

Contact opnemen met Annelijn?

Wil je iets weten over Annelijn of over haar projecten bij DSP? Neem dan contact met haar op.
Annelijn staat je graag te woord.