Profiel

Als onderzoeker bij DSP-groep probeer ik zoveel mogelijk kwantitatieve methodes toe te passen op maatschappelijke vraagstukken binnen verschillende domeinen. Zo bouw ik dashboards voor het monitoren van verschillende initiatieven van gemeenten, bewaar ik het cijfermatig overzicht voor onderzoek naar fondsen en doe ik analyses op enquêtes en grote datasets. Daarnaast ondersteun ik ook in het kwalitatief onderzoek.

Ervaring

Ik heb een bachelor wiskunde aan de UvA gevolgd, en hoewel we wiskunde niet altijd direct kunnen toepassen op problemen om ons heen, is het wel een manier van denken die we overal kunnen gebruiken. Het herkennen van patronen, systematisch oplossen van problemen, en vraagstukken vereenvoudigen zijn allemaal vaardigheden die ik van de wiskunde heb geleerd.

Daarna heb ik een master science and business management afgerond aan de UU. Tijdens deze master heb ik stage gelopen bij het wiskunde instituut in Utrecht, waar ik zelf onderzoek heb gedaan naar het modelleren van de groei van fungal mycelium. Ook heb ik stage gelopen bij een groot Food & Beverage-bedrijf op de supply chain, met de focus op het reduceren van afval. Hierna ben ik als consultant aan de slag gegaan met de focus op forensisch data analytics, voordat ik bij DSP-groep ging werken.

Typisch Daan:

  • Secuur werken om waterdichte conclusies te trekken
  • Snel verbanden tussen verschillende input data leggen
  • Wiskunde toepassen op maatschappelijke problemen