Profiel

Ik ben in oktober 2022 gestart als onderzoeker bij DSP-groep. Daarvoor heb ik gewerkt voor een groot consultancybedrijf als data-analist en hielp ik bij fraudepreventie voor grote banken en bedrijven. Nu kan ik de vaardigheden die ik daar heb geleerd toepassen op maatschappelijk relevante thema’s. De thema’s die me oorspronkelijk aanspraken bij DSP waren cultuur, sport en veiligheid. Maar ik sta er voor open om meer te leren over andere thema’s en de raakvlakken daartussen.

Ervaring

Ik heb een bachelor wiskunde aan de UvA gevolgd, en hoewel we wiskunde niet altijd direct kunnen toepassen op problemen om ons heen, is het wel een manier van denken die we overal kunnen gebruiken. Het herkennen van patronen, systematisch oplossen van problemen, en vraagstukken vereenvoudigen zijn allemaal vaardigheden die ik van de wiskunde heb geleerd.
Daarna heb ik een master science and business management afgerond aan de UU. Tijdens deze master heb ik stage gelopen bij het wiskunde instituut in Utrecht, waar ik zelf onderzoek heb gedaan naar het modelleren van de groei van fungal mycelium. Ook heb ik stage gelopen bij een groot Food & Beverage-bedrijf op de supply chain, met de focus op het reduceren van afval. Hierna ben ik als consultant aan de slag gegaan met de focus op forensisch data analytics.

Typisch Daan:

  • Secuur werken om waterdichte conclusies te trekken
  • Snel verbanden tussen verschillende input data leggen
  • Wiskunde toepassen op maatschappelijke problemen