Het ministerie van VWS heeft een challenge opgezet voor de adoptie en opschaling van technologie in verpleeghuizen. Doel van de challenge is om de kwaliteit en veiligheid van zorg voor de bewoners te vergroten en het werk van de professional aantrekkelijker te maken door gebruik van nieuwe technologie. DSP begeleidt drie verpleeghuizen bij uitvoeren van de zorgtechnologieën.

Begeleiding initiatieven

Er zijn inmiddels acht initiatieven geselecteerd. Deze initiatieven worden 10 maanden lang (april 2018 – januari 2019) begeleid door een deskundige op het gebied van de inpassing van nieuwe technologie in de dagelijkse werkprocessen van het verplegende en verzorgende personeel. Verder worden de zorginstellingen ondersteund bij het meten van de effecten van de technologie door een deskundig bureau. DSP-groep is één van die bureaus.

DSP-groep ondersteunt drie verpleeghuizen

DSP-groep ondersteunt de volgende verpleeghuizen:

  1. Mennistenerf (Gezonde Leefomgeving)
  2. Pieter van Foreest (Smart Glass) en
  3. Vitalis WoonZorg Groep (Domotica). Dit initiatief ondersteunen we samen met Significant.

DSP helpt bij de implementatie van uiteenlopende zorgtechnologieën, waarbij de ondersteuning zich vooral richt op het draagvlak verwerven bij zorgprofessionals en bewoners en het vernieuwen van werkprocessen.

De DSP-adviseurs die de verpleeghuizen ondersteunen zijn Alwien BogaartMia Dieters en Christel Scholten.

Hieronder kunt u video-filmpjes van de presentatie van de challenges van Mennistenerf (Gezonde Leefomgeving), Pieter van Foreest (Smart Glass) en Vitalis WoonZorg Groep (Domotica) zien.

Meer informatie?

Wil je meer weten over de challenge implementatie zorgtechnologie in verpleeghuizen? Neem dan contact op met Alwien Bogaart. Hij vertelt u er graag meer over.