Bouwen aan een nieuw jeugdveld

Het jeugddomein ondergaat momenteel een transformatie. Cliëntorganisaties en jongerenvertegenwoordigers, professionals, gemeenten, zorgaanbieders en het Rijk werken samen aan verbetering van de jeugdzorg. De Hervormingsagenda Jeugd vormt de basis voor de maatregelen die nu genomen worden.

In de Samenwerkende Beroepsverenigingen Jeugd (SBJ) zijn elf beroepsverenigingen verenigd om in die uitwerking, als afvaardiging van professionals, het gezamenlijke belang te vertegenwoordigen. De verenigingen werken al langer samen onder de vlag van SBJ. Dit deden ze eerder al binnen het programma Zorg voor de Jeugd. Naast hun ambitie en inzet voor de Hervormingsagenda heeft het netwerk ook eigen activiteiten en projecten. Lotte Hogeboom ondersteunt het netwerk sinds begin dit jaar als beleidsadviseur.

Thema’s

Op verschillende thema’s en in verschillende werkgroepen zet SBJ zich in voor onderwerpen als reikwijdte (en preventie), toegang en stevige lokale teams, domeinoverstijgende samenwerking door professionals en de omvorming en afbouw van gesloten zorg.

Rol als beleidsadviseur

Lotte heeft als beleidsadviseur een divers takenpakket. Ze werkt nauw samen met de bestuursleden van SBJ en met andere collega’s. Ze is inhoudelijk betrokken en pakt organisatorische en praktische taken op waar dat nodig is. Ze brengt daarbij haar expertise en kennis mee over de organisatie van zorg en dienstverlening in het brede zorg- en welzijnsdomein.

Meer lezen?

Ga dan hier naar de website van het SBJ.

Meer weten over Lottes detachering bij de SBJ?

Neem gerust contact op met Lotte Hogeboom. Ze staat je graag te woord.