Op dit moment ondersteunen we de gemeenten Beverwijk, Noordwijk, Velsen, Stede Broec, Enkhuizen, Drechterland, Haarlem en Zandvoort bij het opstellen van een integraal plan van aanpak voor het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA).

Deze gemeenten hebben aan DSP-groep gevraagd om de procesbegeleiding, probleemanalyse en penvoering van het plan van aanpak op zich te nemen. De gemeenten staan aan de lat voor het terugdringen van de gezondheidsverschillen met als uiteindelijk doel: een gezonde generatie in 2040.

In het integrale plan van aanpak moet duidelijk worden hoe de gemeenten de verschillende thema’s van het GALA aan elkaar verbindt om zo het hoofddoel te bereiken. Voor de uitvoering van de thema’s is er een specifieke uitkering in het leven geroepen: de brede SPUK-regeling.

Ondersteuning door GALA-expertteam 

Op dit moment is er binnen DSP-groep een GALA-expertteam actief om de acht gemeenten te ondersteunen bij het opstellen. Dit wordt gedaan door middel van het formeren van een GALA-kernteam, het analyseren van data, gesprekken met andere beleidsmedewerkers, en het begeleiden van brede bijeenkomsten. Daarnaast worden nieuwe aanvragen van gemeenten ook door dit team opgepakt.

Meer lezen over de brede SPUK-regeling?

Ondersteuning integraal plan van aanpak brede SPUK – DSP-groep

Meer weten?

Wil je meer weten over deze onderwerpen of ben je op zoek naar een procesbegeleider? Neem gerust contact op met Emma Poelman of Amber van Berkel. Zij denken graag mee om je verder te helpen!