Profiel

Mijn kracht ligt in projecten en onderzoeken die vanuit straf en zorg bijdragen aan het verbeteren van de aanpak van criminaliteit. Als criminoloog met een juridische master ben ik in staat vraagstukken rond veiligheid vanuit verschillende invalshoeken te benaderen.

Zo ben ik als adviseur betrokken bij de Top600-aanpak binnen het Actiecentrum Veiligheid van de gemeente Amsterdam: een persoonsgerichte  aanpak voor daders van high impact crime. Hier focus ik mij op het stimuleren van de integrale samenwerking en het oplossen van systeemfouten binnen de aanpak. In 2015 hield ik mij met het opzetten van een speciale opleiding voor regisseurs bezig met het versterken van casusregie. Ik weet wat er nodig is om een persoonsgerichte aanpak te laten slagen.

Voor DSP studeerde ik Criminologie en Rechten aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Tijdens mijn studie verdiepte ik mij in het strafrecht en het sanctiestelsel. Ik was werkzaam bij de Raad voor de Rechtspraak en de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming. Ook deed ik onderzoek naar de jeugddetentie. In combinatie met de uiteenlopende projecten en onderzoeken waar ik aan werk bij DSP, heb ik veel kennis en ervaring opgedaan op dit terrein, in het bijzonder binnen het gevangeniswezen.

Typisch Aniek

  • Ik ben een resultaatgerichte energieke adviseur met een hoog kwaliteitsniveau.
  • Ik maak snel aansluiting bij mijn gesprekspartners en creëer beweging vanuit enthousiasme en inhoud. Weerstand ga ik daarbij niet uit de weg.
  • Van strategisch werken rond bestuurlijk gevoelige onderwerpen, naar ‘hands on’ met mijn voeten in de klei. Dat maakt dit werk het aller leukst!